Omgeving


In het pittoreske Oostwoud, midden tussen de weilanden en aan doorgaand vaarwater ligt onze B&B. Je hoeft hier even helemaal niets, behalve simpelweg genieten van het weidse uitzicht en van de langsvarende bootjes. Voor onze gasten staan er in de ruime voortuin picknicktafels en ligbedden. En wil je de omgeving vanaf het water verkennen, dan kan je bij ons een SUP of een kano huren en bijvoorbeeld een rondje door het Egboetswater peddelen.

 

In de directe omgeving kan je prachtig wandelen en fietsen, dus neem de wandelschoenen en/of fiets mee om het groene en waterrijke land te ontdekken, de historische havenstad Medemblik of een van de historische (lint)dorpjes te verkennen. Er zijn allerlei mooie wandel- of fietsroutes in West-Friesland, zoals het Groot-Frieslandpad, het Zuiderzeepad of het Streekpad Westfriese Omringdijk. Neem maar eens een kijkje op: Visit Medemblik,  Wandelnet, of op Routeyou. En op de dagen dat het weer niet meezit kan je ook een autospeurtocht doen.

Onze B&B ligt midden in de historische driehoek Hoorn, Medemblik, Enkhuizen en er zijn dan ook tal van musea te vinden in de omgeving. De havens zijn natuurlijk prachtig om te bezoeken, een boottocht naar het Zuiderzeemuseum is absoluut de moeite waard en een reisje met de stoomtram is een belevenis op zich! De stranden van het IJsselmeer, waar je heerlijk kan rondstruinen, zeilen en zwemmen, zijn ook vlakbij. Lekker een dagje naar de sauna in ons dorp draagt ook bij aan de ontspanning. En tot slot is Oostwoud de perfecte uitvalsbasis om bijvoorbeeld een dagje naar Amsterdam, Texel of een van de andere Waddeneilanden te gaan. 

 

Het Egboetswater

Nesbos

Het Groot Frieslandpad

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik

Het Zuiderzeemuseum

Medemblik Rijk aan Verhalen

Holland boven Amsterdam

Ik hou van Hoorn

Het Westfries Museum

Kasteel Radboud

Hoenderdaell

Sauna de Bongerd

Huis van Bewustwording

Café de Post in Midwoud

Brasserie de Werf in Hauwert

Pizzeria Giovanni in Midwoud

Dijkhuis Restaurant in Andijk

Diverse restaurants in Medemblik

 

Onze jongens met de buurvrouwen
Onze jongens met de buurvrouwen
Rondje Egboetswater op onze SUPs
Rondje Egboetswater op onze SUPs